Økumenisk frokostseminar: Kontekstuell bibellesning

Tid: 27.11.12

I anledning den internasjonale dagen for avskaffelse av vold mot kvinner inviterer Norges Kristne Råd til frokostseminar 27.november kl.8 - 10.30 på Kirkens Hus i Oslo.

I kontekstuell bibellesning er målet å aktivt knytte Bibel og hverdag sammen. Kristne i Latin-Amerika og Sør-Afrika har vist oss hvor viktig vanlige folks erfaringer er når det gjelder å lese Bibelen. Den samme holdningen finner vi i lavkirkelige tradisjoner i Norge: hvert menneske kan selv motta og forstå Guds ord i sitt liv.

25. november er den internasjonale dagen for avskaffelse av vold mot kvinner. Over halvparten av verdens kvinner har blitt utsatt for vold – og det ofte i nære relasjoner. Volden er utbredt også i Norge. Vi vil velge en bibeltekst der dette temaet er sentralt. Hvordan kan Bibelen hjelpe oss å møte denne realiteten?

Stine Kiil-Saga er prest i Haslum i Bærum. Hun har mye erfaring med denne måten å lese Bibelen på og veileder oss gjennom samlingen.

Økumenisk frokostseminar er en seminarserie Norges Kristne Råd inviterer til med jevne mellomrom. Deltakelse er gratis, og det vil bli servert frokost fra kl.8.00. Påmelding innen 23.nov til post@norkr.no

 

Les invitasjonen her.

Design by InBusiness | Powered by i-tools.no