VÅRE MEDLEMER

Norges Kristne Råd
Se listen av medlemssamfunn

NYHETSBREV

Nye Norges Kristne Råd
Flyktningenettverket
Global info

Thunderclap 22.nov

21.11.2016
Bli med og krev at storting og regjering stanser salg av militært utstyr til landene som kriger i Jemen!

Tirsdag 22. november velger flertallet på Stortinget å forholde seg passive til den grusomme krigføringen som pågår i Jemen. Over 10 000 mennesker er drept, og skoler, sykehus og markedsplasser er bombet av den saudi-ledede koalisjonen siden krigen startet i mars 2015. Norge tjener penger på å selge militært utstyr til flere av landene, men verken Høyre, Arbeiderpartiet eller Frp vil stanse salget.

Bli med og si at nok er nok: Krev at Stortinget og Regjeringen åpner øynene og stanser salget!

Siden mars 2015 har krigen i Jemen krevd over 10 000 sivile liv. I over ett og et halvt år har den Saudi-ledede koalisjonen bistått Jemens regjering i krigen mot Houthi-opprørerne. Samtidig har Norge solgt militært utstyr til landene i koalisjonen for over 140 millioner kroner. 

Koalisjonen angriper skoler og sykehus. Det er i løpet av det siste året dokumentert en rekke brudd på internasjonal humanitærrett, i tillegg til bekymringer om krigsforbrytelser utført av begge parter/sider av konflikten. 
I januar kom FNs ekspertpanel for Jemen med en rapport som viste til 119 dokumenterte brudd på internasjonal humanitærrett utført av koalisjonen. Dette inkluderer angrep mot åtte skoler og 22 sykehus.

Regjeringen og flertallet i Stortinget fortsetter å tillate eksport av militært utstyr til land som åpenbart hverken evner eller ønsker å respektere grunnleggende regler i krig. I stedet har de valgt å la eksporten fortsette, uten garantier for at norsk militært utstyr ikke blir brukt i krigføringen. Kun SV, MDG, Krf, SP og Krf har tatt til orde for midlertidig eksportstans.

Hvis ikke situasjonen i Jemen anses som eksepsjonell nok til å stanse norsk eksport av militært materiell, er det vanskelig å forstå hva som er alvorlig nok.

Design by InBusiness | Powered by i-tools.no