VÅRE MEDLEMER

Norges Kristne Råd
Se listen av medlemssamfunn

NYHETSBREV

Nye Norges Kristne Råd
Flyktningenettverket
Global info

Opprop for en klimavennlig ny regjering

27.09.2013
- Nå har dere sjansen! Den nye regjeringen må følge opp løftene sine fra valgkampen om en mer ambisiøs klimapolitikk. Dette var budskapet da medlemmer i kampanjen Klimavalg 2013 møtte opp foran Stortinget med et opprop til de som nå forhandler om regjeringsmakt i Norge.

Svein Tveitdal fra Klimavalg 2013, Lars Haltbrekken fra Naturvernforbundet, Kjersti Barsok fra LO Oslo, generalsekretær Knut Refsdal i Norges Kristne Råd var blant overrekkerne. Med var også representanter fra Skaperverk og bærekraft-prosjektet, Digni, NORME, Natur og Ungdom, Besteforeldrenes klimaaksjon, Arkitekter for klima og Norsk klimanettverk. Rådgiver for Erna Solberg og kommunikasjonssjef i Høyre, Sigbjørn Aanes, kom ut og tok i mot. Han kunne ikke kommentere på status for klimasaken  i regjeringsforhandlingene.

Overleveringen skjedde samme dag som FNs klimapanel lanserte sin siste rapport i Stockholm. Her fastslås det at vi aldri har hatt sikrere bevis for at vi med våre utslipp er i gang med å endre klimaet på kloden dramatisk.

Hovedkrav i oppropet er kutt i norske utslipp i tråd med FNs anbefalinger, flere grønne arbeidsplasser og ny næringsutvikling, reduksjon i norsk oljeutvinning, større bidrag til klimatilpasning og utbygging av fornybar energi i fattige land, og å gjøre det lettere for folk i Norge å fatte miljøvennlige hverdagsvalg. Her finner du oppropet. Les også mer om saken på nrk .

Design by InBusiness | Powered by i-tools.no