VÅRE MEDLEMER

Norges Kristne Råd
Se listen av medlemssamfunn

NYHETSBREV

Nye Norges Kristne Råd
Flyktningenettverket
Global info

Hvordan bygge flerkulturelle menigheter i vår tid?

29.10.2012
Onsdag 21.november inviterer vi til fagseminar om temaet «Flerkulturelle menigheter».

Fagseminaret finner sted  kl. 13.00 – 15.00 på Kirkens hus i Rådhusgata 1-3. Vi får høre erfaringer fra Den Katolske Kirke i Oslo, Stavanger Baptistmenighet, Sarpsborg Metodistkirke og Kensington Temple i London.

Den Katolske Kirke: Sidsel Mæland fra Universitetet i Oslo vil presentere noe av sin forskning på Den Katolske Kirke i Norge. Hun har blant annet sett på St. Olav-menigheten i Oslo som er Norges mest flerkulturelle menighet (138 nasjonaliteter). Hvordan fungerer dette fellesskapet som går på tvers av språk og etnisitet?

Det Norske Baptistsamfunn: Magnar Mæland, pastor i Stavanger Baptistmenighet, deler erfaringer fra denne flerkulturelle menigheten  og andre eksempler fra Baptistsamfunnet. Mange baptistmenigheter har opplevd at innvandrere fra kristen bakgrunn har søkt til deres menighetsfellesskap når de kommer til Norge. Hvilke utfordringer og muligheter har dette gitt?

Metodistkirken: Torgeir Tveter i Sarpsborg Metodistkirke opplevde også at menigheten ble flerkulturell da innvandrere i byen søkte til deres gudstjenester. Hvordan har disse nye blitt inkludert i en tradisjonell «norsk» menighet?

Pinsebevegelsen: Kensington Temple i London var på 80-tallet en hvit, engelsk forsamling. I dag er menigheten flerkulturell med over 100 nasjonaliteter. Hvordan skjedde denne endringen, og hva er viktig for å bygge flerkulturelle menigheter i vår tid? Kensington Temple blir med oss på Skype denne dagen og deler sine erfaringer med oss i Norge.

Design by InBusiness | Powered by i-tools.no